14.1.13

Tomáš Hajzler: Peníze, nebo život?

Ako prestať zarábať na život a začať i v práci žiť.

Milí priatelia,

na Vianoce som dostala od syna Martina, ktorý býva v Prahe, prekrásnu knihu od Tomáša Hajzlera: Peníze, nebo život? Veľmi som sa potešila, lebo na fb som sledovala vývoj knihy a pred Vianocami aj jej tlač.

Čítať knihu od Tomáša Hajzlera, je ako rozprávať sa s priateľom. Chcem preto poďakovať Tomášovi za krásne myšlienky, názory, postrehy zo života a za obrovský kus práce a času, ktorý venoval písaniu a vydaniu knihy, aby nám ostatným urobil pred Vianocami radosť. Veľká vďaka Tomáš.

Kniha je rozsiahla (384 strán) a má veľmi široký záber-od rodiny, školy, firmy až k budovaniu vlastného důlku. V knihe nájdete popis súčasného stavu, ale aj východiská, postup a návod, ako dosiahnuť v práci slobodu a šťastie.

Kniha je bohatá na príklady a postrehy z rodinného prostredia-deti, rodina, manželka a milovaná babička, čím sa kniha stáva autentickou.

Tomáš veľa prečítal, naštudoval a vidieť to aj v knihe. Kniha obsahuje množstvo citátov a myšlienok aj iných autorov. Veľmi sa mi páčila hra so slovami-rozdelenie slov.

Kniha je mimoriadne myšlienkovo bohatá. Vidieť, že Tomáš chcel dať zo seba všetko. Najviac ma zaujala tretia časť knihy: Nejprve život, potom peníze (podpora podnikania, návod ako sa stať samostatným, zrelosť človeka, menej konzumovať viac tvoriť, plniť odkaz predkov, dávanie).

Kniha sa mi páčila aj preto, lebo je čitateľná, veselá a vizuálne pekná.živú obálku a ilustrácie, ktoré vtipným spôsobom dopĺňajú jej obsah.

Myslím, že na slovenskom a českom trhu neexistuje zatiaľ kniha od českého autora s podobným obsahom. V tom je tiež jedinečnosť knihy.

Téma slobody a šťastia v práci je v plienkach. V Čechách a na Slovensku sa objavujú prvé príklady škôl, firiem a jednotlivcov, ktoré fungujú na princípe slobody. Súhlasím s názorom, že je to experiment, ktorý potrebuje osvetu. Dôležité je, že už máme prvú českú knihu, ktorá si svojich čitateľov určite nájde.

Knihu by mal mať v knižnici každý živnostník, podnikateľ a majiteľ firmy, ktorý hľadá nové spôsoby práce, založené na princípe slobody.

Knihu si môžete kúpiť kliknutím na obrázok.

Pekný začiatok týždňa vám praje

Marta Krajčíová

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára